Adidas

 Adidas is een Duitse multinational die onder andere schoenen, kleding en verdere sportartikelen zoals keepershandschoenen produceert. Adidas is het grootste sportmerk in Europa en het op één na grootste merk ter wereld, alleen Nike is groter. Adidas is in 1949 opgericht door Adolf Dassler. Hij heeft de bedrijfsnaam gebaseerd op zijn bijnaam, Adi Dassler. Adi is in 1924 samen met zijn broer begonnen met de Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Dit bedrijf richtte zich op het produceren van sportschoenen . Rond 1936 verkochten de Dassler broers 200.000 paar sportschoenen per jaar, tot aan het begin van de tweede wereldoorlog. Na de tweede wereldoorlog is het bedrijf in tweëen gesplitst.

adidas logo

De broer van Adi is de oprichter van Puma, dit bedrijf is twee jaar voor Adidas opgericht in 1947.   


Adidas logo

Het logo van Adidas is te verdelen in twee verschillende kledinglijnen. Het logo dat voornamelijk voor sportkleding van Adidas gebruikt wordt heeft drie strepen die parallel aan elkaar staan. 
Het logo met het blad gebruikt op vesten en schoenen. Het klassieke bladlogo is bedacht in 1972 en was tot en met 1996 het vaste logo van Adidas. In 1996 werd het huidige drie-strepenlogo geïntroduceerd. Het logo van Adidas met de drie paralelle strepen is momenteel het officiële logo van Adidas. De naam Adidas is volgens veel mensen een afkorting voor “All Day I Dream About Sports”. Dit is achteraf bedacht door mensen en niet de originele insteek achter de naam Adidas. Adidas is namelijk een samenvoeging van Adi en Dassler. 

Adidas en voetbal

adidas ace zones pro

 Bij Adidas is voetbal altijd de nummer een sport gebleven. Dit is terug te zien in de vele clubs die het merk sponsort. Dit zijn onder andere Bayern Munchen, Real Madrid, Flamengo, Valencia,  Benfica, Lyon, Chelsea en sinds het seizoen 2015-2016 Manchester United en Juventus. Verder is Adidas ook de leverancier van de officiële voetbal van het wereldkampioenschap voetbal en het EK voetbal.

 
Adidas Ace Zones Pro

 De Adidas Predator Pro Hybride is een van de nieuwste keepershandschoenen van Adidas. Het is een keepershandschoen met de vernieuwde Allround foamlaag. Dit is een foamlaag die door Adidas bij haar beste handschoenen gebruikt wordt. De Allround foamlaag staat bekend om haar uitstekende grip bij alle weersomstandigheden. Zoals de naam al suggereerd is het een echte Allround keepershandschoen. Om deze foamlaag te beschermen heeft Adidas ervoor gekozen om een beschermende plastic laag over de foamlaag aan te brengen. Deze beschermende laag zorgt ervoor dat de Ace Zones Pro altijd in optimale conditie bij de keeper arriveert. 

De Adidas Ace Zones Pro heeft verder een negatief gestickte naad. Dit houd in dat de vingers naar binnenzijn gestikt, dit zorgt voor meer comfort en het zit strakker om je vingers heen. Negatief naad is ook populair onder profkeepers. Momenteel speelt ongeveer 80% van de profkeepers met negatiefnaad. Van de naden voel je zelf niks. De handschoen heeft namelijk de Seamless Touch technologie toegepast waardoor de handschoen naadloos aanvoelt. 

De handschoen is gemaakt van lichte materialen en voelt daarom ook erg licht aan. Dit geeft een natuurlijk gevoel bij het gebruik van de handschoen. Momenteel spelen onder andere Jasper Cillessen (Ajax), Jeroen Zoet (PSV) en Petr Čech (Arsenal) in de Adidas Ace Zones Pro.