Waar moet ik aan denken als ik keepershandschoenen wil kopen?

Ben je op zoek naar keepershandschoenen? Voor je zelf, voor je zoon, dochter, kleinzoon, kleindochter of toch voor de keeper van de vereniging of als cadeau voor een verjaardag of voor de feestdagen?  Bij ons ben je aan het juiste adres, we helpen je graag!

Ons stappenplan

  1. Wat is het budget?
  2. Wat is de maat?
  3. Welke techniek?
  4. Welk materiaal voor de binnenkant? Foam of latex?
  5. Welke extra optie wil je? Bijvoorbeeld een naamopdruk?

Bepaal je budget

Het budget zorgt ervoor dat u een selectie kunt maken van handschoenen waar uit u kunt kiezen, wij adviseren u een bedrag te kiezen en daar 5 tot 10 euro boven en onder te gaan zitten om uw selectie te kunnen bepalen. Stelt u zich voor dat u een budget heeft van € 50. Wij adviseren u dan te zoeken op handschoenen van 40 tot 60 euro. 

Bepaal je maat

Net als bij kleding en schoenen wordt de maat van keepershandschoenen bepaald op basis van een lengte- of breedtemaat. Wij houden voor het bepalen van de maat de breedtemaat aan. We hebben hiervoor een uitgebreide matentabel per merk. Graag adviseren we aan de hand van deze pagina welke maat geschikt is.

Keepershandschoenen zijn er in vele kleuren en soorten, voor iedere keeper wat wils! Er zijn een aantal basistechnieken waaruit gekozen kan worden. Hieronder een opsomming:

Platte vinger

Dit is de traditionele platte hand, waarbij de naden gestikt zijn aan de rand van de vingers.

Negatief naad

Doordat de naden aan de binnenkant van de handschoen gestikt zijn valt het model strakker om de vingers, wat voor meer comfort zorgt.

Ons advies is bij deze techniek standaard een halve maat groter te kiezen. Doordat de vingers aan de binnenzijde gestikt zijn vallen deze strak om de vingers.

Roll finger

De latex aan de palmzijde is doorgerold tot aan de bovenkant van de hand, als het ware gerold. Hierdoor wordt het vangoppervlakte vergroot en het comfort verhoogd.

Fingersave

Kunststof plaatjes beschermen de vingers tegen overstrekken. Hierdoor worden blessures tegen gegaan en voelt de handschoen robuust en stevig aan.

Materiaal aan de binnenkant:

Ieder merk maakt gebruik van een groot scala aan soorten latex, ook wel foamsoorten genoemd. Dit materiaal, voor de binnenkant van de handschoen, is beschikbaar voor iedere omstandigheid.

Extra opties

Op onze gespecialiseerde drukafdeling voorzien wij keepershandschoenen van je naam, je verenigingsnaam of andere gewenste tekst. Dit doen we op een unieke manier in het lettertype van het merk zelf, waar ook de profkeepers mee spelen. Laat je model personaliseren, maar houdt er rekening mee dat het ruilen van een bedrukt model helaas niet mogelijk is.