keepershandschoenen kind

Keepershandschoenen voor een kind

Keepershandschoenen voor een kind zijn anders dan keepershandschoenen voor volwassenen. Naast het feit dat er voor kinderen verschillende pasvormen zijn, is ook het materiaal anders en het wel of niet aanwezig zijn van een fingersafe. In deze blog lees je meer over keepershandschoenen voor een kind.

Keepershandschoenen voor een kind vaak met fingersave

Beginnende keepers, zoals kinderen, kiezen vaak voor keepershandschoenen met fingersave. Deze handschoenen voelen een stuk veiliger en steviger aan dan normale handschoenen. Fingersafe beschermen je vingers tegen de bal als deze hard wordt geraakt door de keeper. Voor kinderen is dit natuurlijk logisch en verstandig omdat ze onervaren zijn. Maar na een tijdje wordt de fingersafe meestal uit de handschoenen verwijderd als de keeper meer ervaren wordt. Dit komt doordat je met fingersafe veel bewegingsvrijheid verliest.

Voor keepers die af en toe met fingersafe willen spelen zijn er ook handschoenen op de markt, namelijk keepershandschoenen met verwijderbare fingersafe. Je kunt de fingersafe tijdens de training gebruiken, en tijdens de wedstrijd verwijderen om meer bewegingsvrijheid te creëren.

Materiaal

Er is ook een groot verschil tussen het materiaal van keepershandschoenen voor een kind en dat van handschoenen voor volwassenen. Kinderhandschoenen zijn vaker van een iets dikker materiaal gemaakt. Dit is logisch omdat het de impact van de bal beter absorbeert en dus minder blessures bij het kind veroorzaakt. Keeperhandschoenen voor volwassenen worden vaak zo licht mogelijk gemaakt. Dit zorgt voor een optimaal balgevoel en creëert veel bewegingsvrijheid. Dit is goed voor de meer ervaren keepers omdat je zo het beste uit jezelf kunt halen. Deze handschoenen zijn ook gemaakt voor kinderen. Het is echter aan te raden om deze niet te bestellen als uw kind nog onervaren is.

Diverse merken voor kinderen

Er zijn verschillende merken keepershandschoenen die geschikt zijn voor kinderen. Zo bieden de merken Nike, One Glove, Stanno, Gladiator Sports, Reusch en Uhlsport kinderhandschoenen aan. Deze bieden een goede pasvorm voor kinderen en bieden de nodige bescherming.

Aanbevolen producten

  • Populair

    Gladiator Sports Agadu

    Beschikbare maten:
    Lees meer