fingersave of niet

Fingersave: Wel of niet?

Fingersave of niet? Voor keepers is een hoogwaardige uitrusting erg belangrijk. Het kan het verschil betekenen tussen winnen en verliezen, maar het kan ook veel kwaad voorkomen. De meeste keepersshirts en keepersbroeken zijn voorzien van bescherming, zodat de keeper altijd veilig landt na een harde redding of duik. Keepershandschoenen zijn ook belangrijk bij het voorkomen van blessures. Veel keepers vertrouwen bijvoorbeeld al jaren op fingersave. Terwijl andere keepers het hier juist fel oneens mee zijn. In deze blog lees je wanneer je het best wel of niet voor fingersave kunt kiezen.

Wat is fingersave?

Fingersave is ontwikkeld door Adidas in de jaren 90 om de vingers van keepers te beschermen. Deze techniek zorgt ervoor dat de vingers van de keeper niet gevouwen kunnen worden. Wanneer de vinger of hand van een keeper geblesseerd is, kan hij of zij een lange tijd niet meer de sport uitoefenen. Om dit te voorkomen, is fingersave ontworpen. Keepers zijn met fingersave beschermd tegen harde ballen en botsingen.

Kiezen voor fingersave of niet?

Voor de meeste keepers is het handiger om te kiezen voor keepershandschoenen zonder fingersave, maar dit niet altijd altijd. Bij beginners raden wij het aan om te kiezen voor keepershandschoenen met fingersave, zodat ze minder snel gewond raken. Ook raden we het aan voor keepers die blessures hebben aan de hand of sneller geblesseerd raken. Houdt er wel rekening mee dat je zonder fingersave de bal een stuk gemakkelijker kunt vangen, omdat je meer vrijheid hebt bij het bewegen van je hand. Hierdoor kan het soms nog wel lastig zijn om de bal te vangen met fingersave.

De oplossing: Verwijderbare fingersave keepershandschoenen!

Als je twijfelt of je wel of niet fingersave moet kiezen, omdat je misschien net begint met keepen, dan hebben wij dé oplossing: Verwijderbare fingersave keepershandschoenen. Mocht de fingersave niet bevallen, dan kun je hem eenvoudig verwijderen. Bij een blessure kun je ze bijvoorbeeld vervolgens weer gebruiken, dit is dus de ideale oplossing. Bij keepershandschoenen.nl hebben we een groot assortiment aan keepershandschoenen met verwijderbare fingersave. Bekijk het snel!

Aanbevolen producten

  • -10%

    Gladiator Sports Urban 3

    Beschikbare maten:5, 6, 9, 11,
    58,45 Opties selecteren