Het belang van beschermende kleding voor keepers

Het belang van beschermende kleding voor keepers

Of je nou een beginnende keeper bent, of al wat langer onder de lat staat, het belang van goede beschermde kleding voor keepers is zeer belangrijk. Het kan het verschil maken in de manier waarop jij de ballen uit het doel houdt. In deze blog gaan we wat verder in op beschermende kleding voor keepers, hoe deze kleding jou kan helpen naar een nieuw niveau, wat de voordelen zijn en wat de nadelen zijn.

Welke soorten beschermende kleding zijn er?

Er zijn verschillende soorten beschermende kleding die een keeper kan aanschaffen om zichzelf te beschermen tijdens het keepen. Wanneer je naar de bal duikt wil je natuurlijk niet met je hoofd bij de landing zitten, maar bij de bal. Het is daarom van belang om goede dit soort kleding te dragen om zo je focus optimaal bij de bal te hebben. Hierdoor zul je door beschermende kleding met meer zelfvertrouwen een grote duik durven te maken en zul je uiteindelijk beter keepen.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten beschermende kleding voor keepers. Zo heb je:

Deze beschermingen zitten meestal verwerkt als beschermende paddings in shirts en broeken. Dit zijn speciale keepersshirts en keepersbroeken die deze beschermende padding op speciale plekken heeft zitten. Zo zorg je er altijd voor dat je goed beschermd bent, en het ziet er ook nog eens heel goed uit!

Wat zijn de voordelen?

Zoals al eerder werd verteld, een keeper kan zijn werk alleen goed doen wanneer hij er zeker van is dat hij de beste keepersbescherming heeft. Hij moet vertrouwen hebben dat hij met goede kleding en bescherming onder de lat staat. Keepersbescherming is daarom van groot belang.

De voordelen van goede beschermende kleding zal dan ook uitkomen op het grotere zelfvertrouwen, minder blauwe plekken en minder schaafwonden. Ook kan het in de ernstige gevallen een botbreuk of andere ernstige blessures voorkomen.

Wat zijn de nadelen?

Hoewel we altijd zoveel mogelijk beschermende kleding adviseren, zijn er natuurlijk altijd nadelen. Het grootste nadeel die de meeste keepers er van weerhouden om veel dit soort kleding te dragen is doordat het hun bewegingsvrijheid iets meer beperkt. Dat komt doordat de stof door de beschermende paddings uiteraard wat dikker is om de bescherming te bieden. Sommige keepers vinden dit vervelend en kiezen er dan ook voor om het niet te dragen. Toch, kiezen de meeste keepers ervoor om wél zoveel mogelijk dit soort kleding te dragen.

Bij Keepershandschoenen.nl bieden wij allerlei soorten beschermende kleding aan. Kijk snel welke beschermende kleding er bij jou voor kan zorgen dat je een betere keeper wordt!

Aanbevolen producten

  • -10%

    Gladiator Sports Protection Short Thin

    Beschikbare maten:Y-S (140), Y-M (152), Y-L (164/176), S, M, L, XL, XXL,
    44,96
    Opties selecteren
  • -10%

    Gladiator Sports Goalkeeper Pants

    Beschikbare maten:Y-S (140), Y-M (152), Y-L (164/176), S, M, L, XL, XXL,
    31,46
    Opties selecteren
  • -10%

    Gladiator Sports Body Protection

    Beschikbare maten:Y-M (152), S, M, L, XL, XXL, XXXL,
    53,96
    Opties selecteren