hoe bepaal je de juiste maat scheenbeschermers

Hoe bepaal je de juiste maat van je scheenbeschermers?

Scheenbeschermers zijn een cruciaal onderdeel van je voetbaltenue. Zonder dit belangrijke onderdeel is de kans groot dat je na een training of wedstrijd onder de blauwe plekken zit. De juiste maat scheenbescherming is erg belangrijk om je de beste bescherming te geven. In deze blog zullen we een aantal argumenten noemen die belangrijk zijn om de juiste maat scheenbeschermers te kiezen, ook gaan we terug in de tijd om te zien hoe de scheenbeschermer is ontstaan.

Terug in de tijd

Vroeger was er niet veel keuze op de scheenbeschermer markt. Er was eigenlijk maar één soort scheenbeschermer en dat was een bescherming die je met klittenband aan je kuiten vastmaakte. Het probleem met klittenband is echter dat het uitrekt nadat je het een tijdje gedragen hebt. Dit ging uiteindelijk ten koste van de pasvorm, zodat de bescherming er vaak afviel tijdens trainingen en wedstrijden. Tegenwoordig heb je scheenbeschermers met allerlei sluitingen en materialen om je de juiste bescherming te bieden.

Scheenbeschermers

Er zijn veel verschillende soorten scheenbeschermers op de markt. Scheenbeschermers met klittenbandsluitingen zijn in de loop der jaren verbeterd. Hedendaagse scheenbeschermers verliezen hun pasvorm niet en zakken dus niet af tijdens trainingen of wedstrijden. Tegenwoordig heb je wel beschermers met dubbele sluitingen of met een elastische band die minder vaak uitrekt. Ook het gewicht is belangrijk als het gaat om beschermers. Je wilt een zo licht mogelijke scheenbeschermer maar ook de beste bescherming. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Gladiator Sports Carbon Fiber Scheenbeschermer. Doordat deze gemaakt is van carbon fiber is de scheenbeschermer ultra licht maar biedt het toch een optimale bescherming die je nodig hebt.

De juiste maat

De juiste maat bescherming is belangrijk, hoewel de maat van de scheenbeschermers ook afhangt van je persoonlijke voorkeuren. De meeste scheenbeschermers zijn verkrijgbaar in de maten XS tot en met XL. De maat bescherming die je nodig hebt verschilt echter per merk. Het beste is om de maattabel van het betreffende merk te bekijken. Daarna komt het aan op persoonlijke voorkeuren. Veel bekende voetballers kiezen bijvoorbeeld liever voor een kleinere maat scheenbeschermer, omdat ze daardoor sneller en lichter zijn tijdens het spel. Bij scheenbeschermers is de maat dus minder belangrijk, het gaat om je persoonlijke voorkeur en wat je zelf comfortabel vindt.

Aanbevolen producten