keepers psv

Wie zijn de keepers van PSV?

De Philips Sport Vereniging (PSV) is opgericht in 1913 als sportvereniging voor en door medewerkers van Philips. Voetbal is hier slechts een onderdeel van. De club is in eerste instantie alleen voor personeelsleden van Philips, maar in 1928 mogen ook mensen van buiten het bedrijf toetreden. Het absolute hoogtepunt van de club is het winnen van de Europacup 1 onder leiding van trainer Guus Hidding in 1988. In ditzelfde jaar wint PSV ook de landstitel én de KNVB beker. PSV kan dus terugkijken of een hele mooie voetbalgeschiedenis. Maar wie zijn nu eigenlijk de keepers van PSV? Wij geven u daar graag meer informatie over. Lees hieronder snel verder.

De eerste keeper van PSV: Walter Benitez

Walter Benitez is de eerste keeper van PSV. De Argentijnse doelman verruilde OGC Nice in juni 2022 transfervrij voor PSV. Dan tekent hij een contact voor drie seizoenen bij PSV. Walter Benitez is tijdens zijn trainingen en wedstrijden gezien met Reusch keepershandschoenen.

De tweede keeper van PSV: Joël Drommel

Joël Drommel is een Nederlandse keeper die in juli 2021 FC Twente verruilde voor PSV. Hij is de zoon van voormalig doelman Piet-Jan Drommel, die uitkwam voor AZ en Telstar. Hij tekende in 2014 een driejarig opleidingscontract bij FC Twente. Toen in maart 2021 FC Twente de eenjarige optie uit het contract lichtte werd hij kort daarop verkocht aan PSV.  De doelman draagt al vele jaren Adidas keepershandschoenen.

De derde keeper: Boy Waterman

Boy Waterman is een Nederlandse doelman van Surinaamse afkomst. Hij maakte zijn debuut in 2004 bij SC Heerenveen. Vervolgens maakte hij in 2007 de overstap naar AZ, in 2011 naar Alemannia Aachen en in mei 2012 naar PSV.  Helaas was dit maar voor korte duur en kreeg hij vervolgens een contract bij Krabükspor en twee clubs in Griekenland. De terugkeer naar PSV volgde in 2022.

Aanbevolen producten

  • adidas predator keepershandschoenen
    Nieuw!

    Adidas Predator GL Pro All Black

    Beschikbare maten:
    Lees meer
  • Nieuw!
    -10%

    Gladiator Sports Ocirne

    Beschikbare maten:6, 7, 8, 9, 10, 11,
    80,95
    Opties selecteren
  • Sale!
    -30%

    Nike Vapor Grip 3

    Beschikbare maten:8, 8 1/2,
    70,00
    Opties selecteren