Tips bij keepershandschoenen schoonmaken

Keepershandschoenen schoonmaken is belangrijk om ze in een goede staat te houden. Het goed onderhouden van de handschoenen kan direct van invloed zijn op je prestaties op het veld. In deze blog geven wij enkele tips over hoe je je keepershandschoenen schoon kunt maken en in goede staat kunt houden.

Waarom je keepershandschoenen schoonmaken?

Keepershandschoenen zijn gemaakt van speciale materialen om grip te bieden en de impact van de bal te verminderen. Door het gebruik van de handschoenen tijdens een training of wedstrijd, kan er vuil en zweet ophopen. Dit vermindert de grip van de keepershandschoenen en dit kan uiteindelijk de prestaties op het veld beïnvloeden.

keepershandschoenen onderhouden

Hoe maak je keepershandschoenen schoon?

Er zijn verschillende methoden om je keepershandschoenen schoon te maken en om ze in een goede staat te houden. We geven je graag een aantal tips:

Gebruik water

Een van de makkelijkste manieren om je keepershandschoenen schoon te maken is door ze te wassen met warm water. Je kunt ze onder de kraan afspoelen en zo het vuil en zweet verwijderen. Hier kan je een zachte spons of borstel bij gebruiken.

Gebruik een speciaal reinigingsmiddel voor keepershandschoenen

Er zijn speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar voor keepershandschoenen. Deze middelen zijn ontworpen om vuil en zweet van de handschoenen te verwijderen zonder de grip te beschadigen.

Vermijd agressieve reinigingsmiddelen

Wij raden het aan om het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel of wasmiddel te vermijden. Deze middelen kunnen de grip van de keepershandschoenen beschadigen en de levensduur van de handschoenen verkorten.

Laat de handschoenen op natuurlijke wijze drogen

Zodra je de keepershandschoenen hebt schoongemaakt, is het belangrijk om ze op een natuurlijke wijze te laten drogen. We raden het aan om ze niet direct in het zonlicht of bij een warmtebron te leggen. Dit kan de materialen beschadigen. Je kunt ze het beste ophangen in een droge en goed geventileerde plaats.

Bewaar de keepershandschoenen op de juiste manier

Keepershandschoenen kan je het beste bewaren op een koele en droge plaats. Zorg er hierbij voor dat de handschoenen niet worden samengeperst of platgedrukt. Dit kan namelijk de vorm en de grip van de handschoenen beïnvloeden.

Aanbevolen producten

  • -10%

    GloveGlu Wash & Prepare

    15,30
    Toevoegen aan winkelwagen
  • Plaatshouder
    Nieuw!
    -10%

    GloveGlue Grip & Wash

    22,45
    Lees meer