keeperstraining

Keeperstraining: de belangrijkste onderdelen!

Keeperstraining is een essentieel onderdeel voor een keeper. Veel mensen realiseren zich vaak niet dat er voor keepers extra oefeningen of andere trainingen moeten worden georganiseerd. Een keeper oefent net zoals een veldspeler op specifieke aspecten die tijdens een wedstrijd terug gaan komen. Het is daarom belangrijk om naast een reguliere voetbaltraining met een keeperstrainer hetgeen te oefenen wat bij een wedstrijd belangrijk is voor de keeper.

De onderdelen waarop een keeperstraining gebaseerd moet zijn

Tijdens het keepen komen er verschillende aspecten kijken. Een keeper heeft niet alleen de opdracht om de ballen van de tegenstander tegen te houden, maar hij heeft nog een aantal taken. Het is daarom belangrijk dat er bij een keeperstraining een aantal onderdelen terugkomen. Zo is het belangrijk om te oefenen met duiken. Met de juiste techniek en kleding gaat dit meestal zonder pijn. Daarnaast is de houding een belangrijk onderdeel. Een keeper moet altijd een zelfverzekerde houding aannemen en op de juiste positie in het doel staan.

Vangen is ook een heel belangrijk onderdeel. De handen van de keeper zijn essentieel. Bij het vangen van de bal moet de keeper een kommetje maken met zijn keepershandschoenen. Daarnaast is communicatie ook belangrijk. Als keeper moet je communiceren met medespelers en deze aansturen. Tot slot zijn reactievermogen en sprongkracht nog heel belangrijk. Je moet snel kunnen anticiperen op de acties van de tegenstander en het is belangrijk dat je hoog leert springen. Dit komt bijvoorbeeld bij corners en vrije trappen vaak terug.

training keeper

Belangrijke benodigdheden voor een keeper

Keepers hebben niet alleen keeperstraining nodig, maar moeten nog een aantal voorbereidingen treffen voor een training of wedstrijd. Er zijn namelijk een aantal essentiële benodigdheden. Zo zijn keepershandschoenen met fingersave zeer belangrijk. Deze voorkomen dat de vingers doorklappen. Daarnaast is keeperskleding ook heel belangrijk. Deze kleding bestaat uit een keepersbroek, keepersshirt en keeperssokken.

Uiteindelijk is de mentaliteit van een keeper het belangrijkste. Een keeper heeft zelfvertrouwen, motivatie en doorzettingsvermogen nodig. Hiermee maak je het de tegenstander het moeilijkst!

Aanbevolen producten

  • -10%

    Gladiator Sports Urban 3

    Beschikbare maten:5, 6, 9, 11,
    58,45 Opties selecteren
  • -10%

    Gladiator Sports Urban 2

    Beschikbare maten:5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,
    49,45 Opties selecteren
  • -10%

    Gladiator Sports Goalkeeper Pants

    Beschikbare maten:Y-S (140), Y-M (152), Y-L (164/176), S, M, L, XL, XXL,
    31,46
    Opties selecteren
  • -10%

    Jako Tropicana Keepershirt Zwart/Antraciet

    Beschikbare maten:140, 152, 164, S, M, L, XL,
    31,5035,99
    Opties selecteren