koude handen bij keepen voorkomen

Koude handen bij het keepen voorkomen

Vanaf de herfst wordt het onaangenamer op het voetbalveld. Wind, regen en lage temperaturen gaan de keeper hinderen en hierdoor wordt het een stuk minder prettig om tussen de palen te staan. Veel keepers vragen zich af of er een oplossing is tegen koude handen. In deze blog geven wij een aantal tips om koude handen tijdens het keepen te voorkomen.

Zorg voor een goede warming-up

Het spreekt waarschijnlijk al voor zich, maar het is altijd belangrijk om een goede warming-up te doen voor een training of wedstrijd. Een warming-up zorgt ervoor dat het lichaam van de keeper goed warm is. De bloedsomloop wordt namelijk gestimuleerd en hierdoor raken de spieren goed doorbloed. Dit geldt ook voor de spieren in de hand. Hierdoor worden ze warm.

koude handen voorkomen keeper

Blijf in beweging

Als keeper zijn er momenten waarin je even niets te doen hebt, bijvoorbeeld als de bal aan de andere kant van het veld is. Het is belangrijk om niet stil te gaan staan bij deze momenten. Probeer als keeper altijd in beweging te blijven en de spieren warm te houden. Je kunt bijvoorbeeld blijven lopen en de armen bewegen. Hierdoor worden je handen minder snel koud.

Keepershandschoenen goed onderhouden

Wij merken dat keepershandschoenen vaak veel te nat gedragen worden. Keepers denken vaak dat natte keepershandschoenen voor meer grip zorgen. Natuurlijk moet het foam van de handschoenen niet uitdrogen, maar nat is niet goed. Onderhoud daarom je keepershandschoenen op de juiste manier. Wikkel de keepershandschoenen na het schoonmaken voor 1 tot 1,5 uur in een handdoek en laat het drogen met het foam naar boven (niet op de verwarming).

keepershandschoenen onderhouden koud weer

Draag speciale keepershandschoenen tegen koude handen

Verschillende merken voeren ook Aqua handschoenen en fleece gevoerde keepershandschoenen.  Zo heeft Gladiator Sports speciaal gevoerde fleece handschoenen ontworpen. Deze handschoenen zijn gemaakt om water, modder en vuil tegen te houden. Het is echter wel belangrijk om deze keepershandschoenen droog te houden. Door deze keepershandschoenen tijdens het keepen te dragen, blijven je handen warm.

Aanbevolen producten

  • Sale!
    -38%

    Gladiator Sports Thermos Rossa

    Beschikbare maten:5, 6,
    49,95 Opties selecteren
  • Sale!

    Uhlsport Aquasoft HN

    Beschikbare maten:
    Lees meer
  • Sale!
    -50%

    Gladiator Sports Camo Green

    Beschikbare maten:8, 9, 10, 11,
    35,00 Opties selecteren