Tips om je grip als keeper te verbeteren!

Heb je last van weinig grip tijdens het keepen? In deze blog gaan wij dieper in op het onderwerp hoe jij als keeper je grip kan verbeteren! Lees hieronder hoe je dat het beste kan doen.

Onderhoud van je keepershandschoenen

Het juist onderhouden van je keepershandschoenen is van grote invloed als het gaat om de grip van de handschoenen. Slecht onderhoud kan ervoor zorgen dat je grip verliest en hierdoor uiteindelijk minder makkelijk de bal uit het doel houdt. Hieronder enkele korte tips om je handschoenen goed te onderhouden en geen grip te verliezen:

Laat je handschoenen niet uitdrogen

Het is belangrijk om je keepershandschoenen vochtig te houden. Hierdoor droogt je handschoen namelijk niet uit en verlies je ook geen grip. Het is daarom raadzaam om je handschoenen voor je wedstrijd of training een beetje nat te maken door een beetje water in de handschoenen te spuiten, uit een flesje bijvoorbeeld. Het belangrijkste is echter om je handschoenen te bewaren op een licht vochtige plek en niet op een droge plek zoals dicht bij een verwarming.

Druk jezelf af op je vuist en niet met een platte hand

Wanneer je een duik naar een bal hebt gemaakt is het gemakkelijk om jezelf af te zetten op het (kunst)gras met een platte hand om weer op te staan. Echter kunnen hierdoor scheurtjes in de foamlaag ontstaan waardoor je de grip van je keepershandschoen sneller verliest. Maak daarom altijd een vuist wanneer je je afzet vanaf de grond. Hierdoor loop je niet het risico de belangrijke foamlaag te beschadigen en blijven jouw handschoenen langer hun grip behouden!

Koop de juiste keepershandschoen

Er zijn allerlei soorten keepershandschoenen te koop voor verschillende ondergronden. Het is belangrijk dat je de juiste handschoen kiest voor de geschikte ondergrond. Zo heb je keepershandschoenen die speciaal ontwikkeld zijn voor kunstgras, natuurgras of juist voor zaalvoetbal of speciaal voor regenachtige condities. Elke handschoen heeft zijn eigen unieke eigenschappen om in deze condities te voetballen en om jou in deze condities de optimale grip te geven.

Het is daarom belangrijk om de juiste keepershandschoen te kiezen en goed te kijken naar de omgeving waarin jij keept voordat je een keuze maakt.

Vragen?

Heb je vragen over de blog of over keepershandschoenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ons team helpt je graag bij al jouw vragen over keepershandschoenen!

Aanbevolen producten

 • Populair
  -10%

  Gladiator Sports Agadu

  Beschikbare maten:5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,
  62,95 Opties selecteren
 • Sale!
  -38%

  Gladiator Sports ALA

  Beschikbare maten:6, 7, 8, 9,
  49,95 Opties selecteren
 • Sale!

  Gladiator Sports Black Emperor

  Beschikbare maten:
  Lees meer
 • Sale!
  -25%

  Gladiator Sports BRMB Aqua

  Beschikbare maten:7, 8, 9, 11,
  59,95 Opties selecteren