vingerblessures voorkomen keeper

Vingerblessures voorkomen als keeper

De handen zijn de grootste zorg van een keeper. Deze gebruik je namelijk constant. Zo gebruik je deze bij het blokkeren, meppen en vangen van de bal. Het is belangrijk om ze te beschermen tegen blessures. In deze blog leggen wij uit hoe je vingerblessures kunt voorkomen als keeper.

Voorbeelden van vingerblessures bij keepers

Er zijn verschillende blessures die je kunt oplopen aan je handen en/of vingers als keeper. We geven je een aantal voorbeelden:

  • Kneuzingen of verstuikingen
  • Gebroken botten/breuken
  • Uitgestrekte vingers
  • Vinger uit de kom

Train de handen

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij blessurepreventie in voetbal, is het trainen van de handen en vingers. Hoe sterker een spier, bot of pees, hoe meer belasting hij kan weerstaan. Hierdoor zijn de handen en vingers dus beter beschermd tegen blessures. Door regelmatig je handen te trainen en versterken, kunnen keepers zich beschermen tegen vervelende blessures.

Draag keepershandschoenen met fingersave

Het dragen van keepershandschoenen is essentieel bij het voorkomen van blessures. Keepershandschoenen met fingersave zijn ontwikkeld om de vingers van keepers te beschermen. Deze techniek zorgt ervoor dat de vingers niet achterover kunnen slaan. Hierdoor ben je als keeper beschermd tegen harde ballen en botsingen. Hierdoor wordt de kans op hand- of vingerblessures een stuk kleiner.

Aanbevolen producten

  • -10%

    Gladiator Sports Urban 2

    Beschikbare maten:5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,
    49,45 Opties selecteren
  • -10%

    Gladiator Sports Robusto Yellow

    Beschikbare maten:4, 5, 6, 7,
    26,95
    Opties selecteren