keepershandschoenen

Welke keepershandschoenen passen bij mij?

Welke keepershandschoenen het beste bij jou passen, is afhankelijk van heel veel punten. Om de keuze gemakkelijk voor je te maken beschrijven we hier een aantal punten die je helpen bij het kiezen. Ook wil je natuurlijk dat wanneer je de perfecte handschoen hebt gevonden, deze goed past bij de rest van je keeperstenue. In het assortiment van Keepershandschoenen.nl zul je een brede selectie aantreffen van verschillende merken en kleuren. Maar eerst gaan we de nodige technische aspecten af zodat jij iedere bal uit het net haalt.

Keepershandschoenen

Ieder paar keepershandschoenen bestaat gedeeltelijk uit een foamlaag gemaakt van latex. Deze laag zorgt voor de nodige grip, maar ook voor de bescherming van de handpalmen en vingers. Des te zachter de handschoen, des te beter de grip. Helaas slijten zachte handschoenen sneller in tegenstelling tot de handschoenen gemaakt van stugger materiaal. Wanneer de onderlaag onder de foamlaag uitkomt, zal de handschoen geen goede grip meer geven. Slijtage vindt plaats voornamelijk door het schuren van de hand over “het zand”. Dit zogeheten zand werkt als een schuurmiddel bij het dragen van de handschoenen.

Soorten keepershandschoenen

Eerst is het goed om te weten welke soorten keepershandschoenen er zijn. Dit zijn verschillende uitvoeringen die tot een verschillende techniek toebehoren. Bekijk hieronder de pasvormen:

  • DE PLATTE VINGER HANDSCHOEN

De keuze voor jouw perfecte keepershandschoen start hier met het kiezen van de juiste naad voor de vingers. De handschoenen kunnen namelijk variëren qua model en gebruik van materialen. Keepershandschoenen worden namelijk op verschillende manieren dicht genaaid. De simpelste en meest voorkomende versie is de platte vinger methode. De stiknaden van de vingers zijn aan de zijkant te zien. Hierdoor wordt het foamvlak groter en is het gemakkelijker om de bal te vangen. Wanneer je een starter bent op het gebied van doelbewaking is dit een zeer goede keuze.

  • DE ROLL FINGER

De roll finger is een andere methode om de vingers van de handschoenen af te werken. Bij de productie van dit soort keepershandschoen, wordt latex materiaal om de vinder heen gerold. Door deze techniek krijgt dit soort handschoenen veel meer grip dan bij de platte vinger handschoen. Een goede rol vinger handschoen geeft een goede grip bij het vangen van de bal.

  • DE NEGATIEF NAAD

De vingers kunnen in plaats van buiten de handschoen, ook naar binnen gestikt worden. Wanneer we de negatief draad-techniek bij keepershandschoenen zien, noemen we dat een negatieve naad. Deze techniek geeft niet alleen de allerbeste grip, maar ook comfort en het beste vormgevoel bij het contact met de bal.

  • VINGERSBESCHERMING

De zo geheten “fingersave” is een verhard stukje ter hoogte van je vingertoppen. Het is bedoeld als vingerbescherming voor keepers. Het is een verhard, maar elastische beschermingspad. Jonge keepers sporten vaak zonder deze speciale toevoeging omdat zij het balgevoel nog moeten ontwikkelen. Maar mocht je deze periode al voorbij zijn, dan is de vingerbescherming een superhandige manier ter bescherming. Het zal een toevoeging zijn bij het vangen of wegstoten van een harde bal met veel snelheid.

  • HYBRID

Deze hybrid techniek is eigenlijk de samenstelling van verschillende technieken die worden samengevoegd in één keepershandschoen. De opzet van deze handschoen is een combinatie van twee van de bovenstaande pasvormen.

Natuurgras of kunstgras

Deze vraag is zeer belangrijk wanneer het gaat over de keuze voor keepershandschoenen. Het soort gras waarop je speelt, is een belangrijke factor. Natuurgras is namelijk een zachtere en minder stabiele ondergrond dan kunstgras. Op kunstgras slijten jouw keepershandschoenen sneller door de wrijving met de kunststof korrels van het kunstgras. Daarom is het verstandig om een keepershandschoen te kiezen die daarbij aansluit. Je hebt namelijk een handschoen nodig met een stevige foamlaag. Andersom kun je natuurlijk wel kunstgras keepershandschoenen gebruiken wanneer je speelt op natuurgras.

 Meten is weten

Dan niet algeheel onbelangrijk is de maat die je kiest voor jouw keepershandschoenen. Meet de omtrek van de open hand op het breedste gedeelte zonder daar je duim in mee te nemen. Wanneer je de omtrek weet, kun je pas bepalen welke maat je nodig hebt. Dit gedeelte is echt heel erg belangrijk want wanneer jouw handschoenen niet op maat zijn, kan dit blessures opleveren. Wij hebben een handige tool voor jou, zodat het meten snel en gemakkelijk gedaan kan worden.

Merken

Bij het kiezen van jouw keepershandschoenen is merkvoorkeur natuurlijk ook belangrijk. Er zijn vele merken op de markt. Elk merk heeft zijn eigen specificaties en eigenschappen. Bij ons kun je terecht voor alle merken, zoals: Adidas, Nike, Gladiator Sports, Reusch, Stanno en Uhlsport.

Voetbalplezier

Bekijk ons keepershandschoenen en keepersbescherming assortiment en bestel snel en gemakkelijk. Tot slot hebben wij nog een hele leuke tip voor je. Want hoe leuk is het om unieke keepershandschoenen te dragen die je nergens anders zal zien? Onze bedrukkingsservice kan je daarbij verder helpen. Wij wensen je voetbalplezier toe en veel perfect saves met jouw nieuwe keepershandschoenen