welke keeperskleding voor welke ondergrond

Welke keeperskleding draag je voor welke ondergrond?

Tijdens je keepers carrière heb je te maken met verschillende ondergronden. Voor elke ondergrond heb je andere kleding nodig.

Welke verschillende ondergronden zijn er?

  • Gras
  • Kunstgras
  • Aqua
  • Zaal/ indoor

Gras

De ondergrond van gras is minder hard dan die van kunstgras. Hierdoor loopt de keeperskleding minder schade op bij gras, waardoor het minder bescherming hoeft te bieden. Wanneer er op gras gekeept wordt, kan er van een standaard keepersuitrusting gebruik worden gemaakt. Een standaard uitrusting bestaat uit regulier keepersshirt en een keepersbroek. Dit biedt voldoende bescherming op gras, omdat het materiaal op de ellebogen voorzien is van dikkere kwaliteit, waardoor de val minder pijn doet en de kans op schaafplekken afneemt.

Kunstgras

We zien steeds vaker terug dat de keepers gebruik maken van thermokleding. Deze kleding bestaat uit een thermoshirt en een thermobroek. Een thermoshirt is uitgerust met extra bescherming bij de schouders en ellebogen. Onder de standaard keepersbroek draag je een thermobroek wat zorgt voor extra ondersteuning bij de heupen. Dit soort kleding is ideaal voor een harde ondergrond zoals kunstgras. Deze verstevigingen bieden extra bescherming bij het duiken, waardoor de grond minder hard zal aanvoelen.

Aqua

Regen en kou, de meeste keepers vinden het geweldig om te keepen in de regen. Toch krijg je het na verloop van tijd koud, dit wil je vermijden door de beste kleding te dragen voor dit type weer. Zorg ervoor dat je een thermoshirt en een thermobroek draagt tegen de kou. Ook vind je bij ons speciale raintops, zoals deze Reusch goalkeeping padded rain coat. Kies ook altijd voor de juiste keepershandschoenen. Wij hebben een brede keuze aan verschillende producten voor de ondergrond aqua.

Zaal/indoor

Tijdens het indoor keepen kun je reguliere keeperskleding gebruiken. Zorg er natuurlijk wel voor dat het niet vieze kleding is. Voor keepen in een zaal raden wij wel speciale keepershandschoenen aan. Dit kun je vinden bij onze Zaal/indoor producten. Deze producten zijn speciaal gemaakt om te gebruiken in de zaal.

Aanbevolen producten

  • Nieuw!
    -10%

    Reusch Goalkeeping Padded Rain Coat

    Beschikbare maten:S, M, XXL,
    35,95
    Opties selecteren
  • -10%

    Uhlsport Distinction Colors Baselayer Thermoshirt

    Beschikbare maten:128, 140, 164, S, M, L, XL, XXL,
    26,9931,99
    Opties selecteren
  • -10%

    Jako Profi Keepersbroek Met Bescherming

    Beschikbare maten:128, 140, 152, 164, S, M, L, XL, XXL,
    40,4949,49
    Opties selecteren