welke maat scheenbeschermers

Welke maat scheenbeschermers heb ik?

Welke maat scheenbeschermers heb ik? Dit is een vraag die wij veel voorbij horen komen. Het is belangrijk om je schenen goed te beschermen bij een contactsport zoals voetbal. Daarom zijn scheenbeschermers verplicht tijdens voetbalwedstrijden. Het is belangrijk dat deze goed zitten. Wij leggen daarom in deze blog uit hoe jij de juiste maat scheenbeschermers kunt bepalen.

Waarom zijn scheenbeschermers verplicht?

Scheenbeschermers zijn bedoeld om je te beschermen tegen blessures. In het seizoen van 1999-2000 heeft de KNVB dit verplicht gesteld voor alle voetballers. Dit geldt dus voor professionals en amateurs. Uit onderzoek blijkt dat de invoering van deze regel heeft geleid tot ongeveer 25% minder blessures aan het onderbeen. Indien je ze als speler niet draagt, kan je het veld uitgestuurd worden.

welke maat scheenbeschermers voetbal

Hoe kies ik de juiste maat?

Meestal is er bij voetbalaccessoires sprake van ‘onze size’. Dit is bij scheenbeschermers echter niet het geval. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende maten, zoals: XS, S, M, L en XL. De maatvoering verschilt per merk. In de meeste gevallen is lengte het uitgangspunt bij het bepalen van de juiste maat scheenbeschermers. Een grotere maat is meestal wat breder, zodat ze ook om bredere kuiten passen. De juiste maat hoort van net boven het buigpunt van de enkel te zitten tot net onder de knie. Hieronder volgt een maattabel voor Stanno scheenbeschermers:

 Maat  Lengte (CM)
 XS  110-130 CM
 S  130-150 CM
 M  150-170 CM
 L  170-190 CM

 De maatvoering voor scheenbeschermers van merken als Nike, Uhlsport en Adidas is dus weer anders.

Schuiven voorkomen

Een veelvoorkomend probleem bij het dragen van scheenbeschermers is dat ze gaan schuiven. Dit gebeurt zelfs als je de juiste maat draagt. Er zijn verschillende manieren om schuiven te voorkomen. Zo kan je gebruik maken van sporttape. Dit voorkomt dat ze afzakken. Daarnaast zijn er ook sokophouders die dit kunnen voorkomen. Deze is makkelijk te verstellen en houdt de scheenbeschermers op hun plek.

Aanbevolen producten

  • Nieuw!
    -10%

    Uhlsport Crossflex Black Scheenbeschermers

    Beschikbare maten:S, M, L,
    44,99
    Opties selecteren
  • Nieuw!
    -10%

    Stanno Dazzle Scheenbeschermers

    Beschikbare maten:XS, M, L,
    22,45
    Opties selecteren
  • Nieuw!
    -10%

    Uhlsport Speedshield Navy Scheenbeschermers

    Beschikbare maten:XS, S, L, XL,
    26,99
    Opties selecteren