Sells

sells logoSells is een merk dat uitsluitend gericht is op keepers. Het prijst zichzelf dan ook aan al een zeer specialistisch merk, mede omdat keepers ook specialisten op het voetbalveld zijn. Het is niet gemakkelijk om een natte gladde bal die met een 100 kilometer per uur richting het doel komt tegen te houden! De missie van Sells is dan ook simpel; de keeper het allerbeste gereedschap geven om deze moeilijke taak uit te voeren op het voetbalveld. Sells sponsort ook een groot aantal professionele keepers waaronder Victor Valdes, Simon Mignolet, Fraser Forster, Kiko Casilla, Asmir Begovic, Ben Foster, Julian Speroni, Kenneth Vermeer en Craigh Gordon.

 

Sells keepershandschoenen

Voor Sells is de kwaliteit van de keepershandschoenen dan ook het allerbelangrijkst. Ze willen voorlopen op de andere handschoenmerken door innovatie, het gebruik van de nieuwste materialen en oog voor detail. 

 

Deze missie staat al sinds het begin van het bedrijf centraal en ook nu ze internationaal actief is blijft dit één van haar belangrijkste aandachtspunten.Sells brengt in 2016 dan ook viermaal een nieuwe collectie keepershandschoenen uit. Dit doet ze om elk kwartaal in te spelen op de weersomstandigheden met passende innovatieve technieken. 

 

Sells Total Contact Pro Terrain

De Sells Excel Wrap Prowl WA1 is een absolute topper van Sells. Deze keepershandschoen heeft een dubbele foamlaag. De 4mm Supreme Latex laag zorgt voor perfecte grip, ook als het regent! Om deze grip verder te optimaliseren is er bij de Total Contact Pro Terrain gekozen voor een tweede foamlaag, 5mm Memory Foam. De foamlagen zijn robuust en zijn uitermate geschikt voor onder andere het gebruik op kunstgras. De Sells Total Contact Pro Terrain slijt gemiddeld 30% minder snel dan andere reguliere foamlagen.

Wanneer we naar de pasvorm en uitsnede kijken zien we dat er een hybride technologie is toegepast. Gerolde vingertoppen in combinatie met een platte vinger zorgen ervoor dat de handschoen comfortabel aansluit rond de vingers en meer vangoppervlakte biedt. De Total Contact Pro heeft een klittebandsluiting met anti-twist zone waardoor de sluiting op zijn plaats blijft.