Stanno

Stanno werd in 1990 gelanceerd met de ambitie een essentieel, betrouwbaar en natuurlijk onderdeel van de uitrusting van elke sporter te zijn. Stanno startte met de introductie van een compacte collectie innovatieve keepershandschoenen. Een specialiteit waar het merk nog altijd bekend om staat. Anno 2017 is Stanno een allround sportmerk met een focus op teamsport. Naast een breed assortiment sportkleding biedt Stanno een complete collectie sportaccessoires, waaronder nog altijd de befaamde keepershandschoenen. Vanuit de twee kernwaarden ‘Product is king’ en ‘Sport is our passion’, is Stanno een onderscheidende speler op de internationale markt.

stanno logo

Stanno foams

De collectie keepershandschoenen van Stanno is onderverdeeld in verschillende soorten geavanceerd foam: Soft Foam, Super Soft Profi Foam, Aqua Foam en Hyper Foam. Elke variant scoort goed op allround gebruik en heeft daarnaast specifieke kwaliteiten. Hyper foam staat bekend om het uitstekende absorberende vermogen, waardoor het geschikt is voor alle weersomstandigheden en niet tussentijds bevochtigd hoeft te worden. Aqua Foam scoort optimaal in natte weersomstandigheden en verbetert de grip met ruim 25%. Super Soft Profi Foam is foam van de hoogste kwaliteit, dat een uitstekende demping biedt. De meeste juniorhandschoenen bevatten Soft Foam, dat betrouwbaar is en een goede balcontrole geeft.

Stanno modellen

Een van de belangrijkste eigenschappen van keepershandschoenen, is de manier waarop de handschoenen gestikt zijn. Dit is bepalend voor de balcontrole, grip en het draagcomfort. Bij de rollfinger modellen van Stanno wordt de vinger volledig omgeven door foam, zonder stiknaden. De vegroting van het foam-oppervlak dat zo ontstaat, zorgt voor optimale grip. De handschoenen met vlakke hand, positief gestikt, hebben als kenmerk dat de stiknaden aan de buitenzijde van de vingers zijn geplaatst. Het foam oppervlak aan de binnenzijde van de hand wordt hierdoor vergroot, waardoor het oppervlak waarmee de keeper de bal vangt, groter is. Bij keepershandschoenen met vlakke hand, negatief gestikt, is dit juist andersom. De stiknaden zijn aan de binnenzijde van de vingers geplaatst, waardoor de handschoen strakker om de vingers sluit. Dit vergroot het gevoel van controle.

Stanno ambassadeurs

Diverse keepers op het hoogste niveau keepen met materiaal van Stanno, zowel nationaal als internationaal. Erwin Mulder (sc Heerenveen), Diederik Boer (Ajax) en Hidde Jurjus (PSV) zijn in Nederland de bekendste ambassadeurs. Zij keepen met de bekende Ultimate Grip collectie van Stanno. stanno ultimate grip

Stanno Ultimate Grip

De Stanno Ultimate Grip is een keepershandschoen van Stanno die door vele profkeepers uit het betaalde voetbal wordt gebruikt tijdens wedstrijden. De Ultimate Grip staat dan ook bekend om de geweldige prijs-kwaliteit. De handschoen heeft een Super Soft Profi foamlaag. Deze foamlaag zorgt ervoor dat je als keeper altijd zeer goede grip hebt, ook als het regent. Om er voor te zorgen dat deze foamlaag optimaal benut wordt is er gekozen voor een roll finger model. De roll finger in de stanno ultimate grip zorgt ervoor dat het vangoppervlak erg groot is en de handschoen erg comfortabel aanvoelt. Het lichaam van de handschoen is gemaakt van een luchtdoorlatend materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat de hand op de juiste temperatuur blijft en niet oververhit raakt.

Ultimate grip 2016, de verschillen!
Stanno brengt elk jaar een nieuw model Ultimate Grip uit. Het model van 2016 is anders dan voorgaande handschoenen op een aantal punten. De duim is verbreed en niet meer met de foam meegerold. Dit zorgt voor een groter vangoppervlakte. Ook de palm is verlengd waardoor er minder spanning onderaan de palm komt en het vangoppervlakte van de ultimate grip verder wordt vergroot. Het laatste verschil is dat de sluiting andersom wordt bevestigd. Er is geen maatverschil met het vorige model!