Uhlsport

uhlsport logo

Uhlsport is een Duits teamsport merk. Het bedrijf is opgericht in 1948 en stond destijds bekend als Haase & Uhl OHG. In 1994 werd het bedrijf officieel omgedoopt tot Uhlsport GmbH. Oorspronkelijk maakte het bedrijf zooltjes voor voetbalschoenen. In de daaropvolgende jaren werden er meer producten aan het assortiment toegevoegd, waaronder scheenbeschermersvoetballenkleding en keepershandschoenen. Sindsdien heeft Uhlsport een volledig assortiment aan sportproducten ontwikkeld, hoewel ze zich voornamelijk op de keepershandschoenen richt. Momenteel dragen honderden profkeepers over de hele wereld keepershandschoenen van Uhlsport.

 

Uhlsport keeperskleding

Uhlsport brengt jaarlijks een collectie aan kleding uit. Een belangrijk onderdeel van deze collectie is de keeperskleding. De keeperskleding van Uhlsport sluit grotendeels aan op de keepershandschoenen van hetzelfde jaar. Om ervoor te zorgen dat het shirt gemakkelijk aan te trekken is zijn er elastische inzetstukken in de mouwen aangebracht in alle keepershirts. Uhlsport heeft afgezien van keepershirts ook veel keepersbroeken, kleding voor veldspelers en nog veel meer.
Uhlsport een merk dat zichzelf aanprijst doormiddel van haar brede assortiment.

 

Uhlsport keepershandschoenen

uhlsport supergrip eliminator

Uhlsport keepershandschoenen zijn in de collectie van 2016 met vernieuwde foamlagen en technieken uitgebracht. Uhlsport borduurt voort op haar eerder ontwikkelde technieken van onder andere de Soft, Supersoft, Aquasoft en Absolutgrip foamlaag. Deze verschillende foamlagen gebruikt Uhlsport om keepershandschoenen te ontwikkelen die optimaal zijn voor diverse weersomstandigheden. De fingersave wordt bij Uhlsport Supportframe genoemd. Bij het gebruik van keepershandschoenen met het Uhlsport Supportframe wordt het overstrekken van de vinger tegengegaan door plastic sticks in de vingers van de handschoen.

 

Uhlsport Eliminator SuperGrip 

De Uhlsport Eliminator Supergrip is de meest innovatieve keepershandschoen van Uhlsport in 2016. In deze handschoen is de nieuwste foamlaag van Uhlsport toegepast, de SuperGrip foam. Deze SuperGrip foam heeft geïntegreerde high grip elementen. Deze high grip elementen van de SuperGrip foamlaag zijn terug te zien in de bijzondere structuur die de foamlaag heeft. De foamlaag zorgt voor optimale grip onder alle weersomstandigheden. Op de bovenkant van de hand en de vingers is een materiaalmix van silicium en hoge frequentie latex stukken gebruikt. Verder is er een 3D reliëf Shock Zone op de bovenkant van de Eliminator SuperGrip aanwezig om  te helpen met het wegstoten van de bal. De pink, wijsvinger en duim zijn gerold voor optimaal vangoppervakte terwijl de middelvinger en ringvinger negatief gestikt zijn voor betere balcontrole. 

Een alternatief met de SuperGrip foam is de Uhlsport Eliminator Supergrip 360 cut. Deze keepershandschoen heeft een bredere 360° cut. Dit zorgt ervoor dat de handschoen maximaal vangoppervlakte heeft. Ook deze handschoen heeft een Shock Zone op de bovenkant om te helpen met het wegstoten van de bal. Er wordt gebruik gemaakt van een ergonomisch voorgevormde snit voor het best mogelijke draagcomfort.