top 4 tips voor het stoppen van penalty

Top 4 tips voor het stoppen van penalty’s.

Als keeper wil je natuurlijk maar 1 ding; die bal stoppen! Wanneer er een penalty genomen wordt hangt er heel veel van dat ene moment af; alle ogen zijn gericht op de keeper, en jij wil natuurlijk niet falen. Zijn er dingen die je kunt doen die ervoor zorgen dat de bal echt niet het doel in gaat? Wij geven je hieronder een aantal tips die jou in ieder geval kunnen helpen!

Tip 1: maak jezelf kleiner of juist groter

Het ligt niet heel erg voor de hand, maar een keeper kan zich het beste zo klein mogelijk maken. Wanneer je wil dat je tegenstander naar boven schiet, houd je armen dan schuin naar beneden. Hierdoor lijk je een stuk kleiner en denkt de tegenstander dat hij de meeste kans op een goal maakt door hoog te schieten. Dit werkt uiteraard ook andersom. Wanneer jij wil dat de bal laag getrapt wordt, maak jezelf dan zo groot mogelijk. Spring desnoods een paar keer op en neer. Zo lijk je een stuk groter, waardoor de tegenstander geneigd zal zijn om laag te schieten.

Tip 2: Ga net naast het midden staan

Wanneer je maar een heel klein stukje naast het midden van je doel gaat staan, valt dit niet op bij de tegenstander. Wat hem onbewust wél opvalt, is dat er aan één kant van het doel meer ruimte ontstaat. De penaltynemer zal hierdoor geneigd zijn om in die hoek te schieten. Wanneer je dus iets meer naar rechts gaat staan schiet de tegenstander waarschijnlijk naar links.

Tip 3: Beweeg!

En wel om deze hele simpele reden; het leidt ontzettend af. Wanneer je op en neer springt, naar links en naar rechts beweegt en met je handen zwaait dan zorgt dit voor een hoop onrust. Je tegenstander zal zich voornamelijk focussen op jouw bewegingen en hierdoor neemt zijn concentratie aanzienlijk af.

Tip 4: uitrusting

En als laatste, maar zeker niet de minste tip; zorg voor de juiste uitrusting. Een keeper zonder goede uitrusting is helemaal nergens. Bij Keepershandschoenen hebben wij een zeer ruim assortiment met alles wat een keeper nodig heeft. Zo hebben wij uiteraard een zeer groot aanbod met keepershandschoenen, waaronder bijvoorbeeld de Hybrid Gloves, Roll Finger of platte vinger. Maar ook de keuze in kleding is heel belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor beschermende kleding? Of vind je het prettiger om dit juist niet te dragen? De keuze voor keepersuitrusting is zeer persoonlijk. Gelukkig heeft Keepershandschoenen een dusdanig groot aanbod dat er voor iedereen de juiste keuze te vinden is!

Aanbevolen producten

 • Nieuw!
  -10%

  Gladiator Sports 3/4 Padded Legging

  Beschikbare maten:S, M, L, XL, XXL,
  40,50
  Opties selecteren
 • Nieuw!
  -10%

  Gladiator Sports Carbon Fiber Scheenbeschermers

  Beschikbare maten:S, M, L,
  26,95
  Opties selecteren
 • Populair
  -10%

  Gladiator Sports Agadu

  Beschikbare maten:5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,
  62,95 Opties selecteren
 • Sale!
  -25%

  Gladiator Sports Black Emperor

  Beschikbare maten:8, 9, 11,
  67,46 Opties selecteren