voetbalschoenen onderhouden

Voetbalschoenen onderhouden

Je voetbalschoenen worden intensief gebruikt. Het is daarom belangrijk dat je ze goed schoonhoudt en onderhoudt. Wij geven je in deze blog graag een aantal tips waardoor je schoenen langer in een optimale conditie blijven en jij er dus langer van kunt gebruikmaken.

  1. Zorg er voor dat je al het klei, gras en zand verwijdert en daarna afspoelt met water. Wanneer dit blijft zitten onder de zool dan zal dit de grip verminderen.
  2. Laat ze vervolgens opdrogen en smeer ze regelmatig in met wax, blank leervet of een speciale conditioner voor leer. Dit zorgt ervoor dat het leer soepel blijft en de schoenen de perfecte pasvorm blijven behouden. Ook kun je er voor kiezen om je schoenen na het invetten in te sprayen met een speciale anti vuil spray. Deze zorgt ervoor dat modder en gras minder snel aan je schoenen blijven plakken
  3. Het is zeer belangrijk dat je de schoenen na het voetballen gelijk uit je tas haalt. Laat ze zeker niet in je tas zitten. Wanneer je ze in de tas laat dan zullen er nare geurtjes of zelfs schimmel ontstaan. Wanneer er viezigheid en vuil op blijft zitten dan trekt dit in het leer en daar gaat de conditie van je schoen van achteruit.
  4. Kijk elke week even je voetbalschoenen na. Bekijk of er kapotte of versleten plekken of onderdelen zichtbaar zijn. Wanneer je ze op tijd ontdekt dan kun je er mee naar een schoenmaker voor een reparatie. Hierdoor gaan je voetbalschoenen stukken langer mee!
  5. Wanneer je voetbalschoenen nat zijn geworden, is het zeer belangrijk dat je ze niet droogt op de verwarming of een andere warmtebron! Het boardplaat van je schoen droogt dan uit en wanneer je schoenen van leer zijn dan kan het leer gaan scheuren of barsten. Het is raadzaam om een schoenspanner te gebruiken. Wanneer je deze niet hebt kun je er ook voor kiezen om kranten in je schoenen te stoppen. Kranten absorberen het vocht. Let er wel op dat je de kranten elke dag ververst.
  6. Let er op dat je geen schoonmaakmiddelen gebruikt om je schoenen mee schoon te maken. De stiksels van je schoenen kunnen hier namelijk niet tegen. Dit geldt voor zowel de synthetische voetbalschoenen als de leren voetbalschoenen.

Met deze tips kan het bijna niet meer misgaan met je voetbalschoenen en zul je hier zo lang mogelijk en optimaal plezier aan beleven!