alles over scheenbeschermers

Alles over scheenbeschermers

Geen enkel voetballer kan er omheen; het dragen van scheenbeschermers is echt noodzakelijk. En niet alleen dat, ze zijn sinds 1999 ook verplicht. Destijds was er geen keuze in soorten scheenbescherming. Er was simpelweg maar één soort. Tegenwoordig is dat anders. Er zijn verschillende soorten, maten en kleuren. Maar hoe trek je de scheenbeschermers op de juiste manier aan? En hoe bepaal je de maat en hou je ze schoon? Wij vertellen je er graag meer over!

Hoe scheenbeschermers aandoen?

Het op de juiste manier aandoen van de scheenbeschermers is ontzettend belangrijk voor de juiste bescherming. Wij leggen u graag aan u uit. Schuif de scheenbeschermer langs de enkel en het scheenbeen. Zorg er voor dat de beschermer in het midden van je scheenbeen zit en niet scheef gaat zitten. Het is de bedoeling dat ze je beschermen vanaf je enkel tot onder je knie. Wanneer de scheenbeschermer goed op zijn plek zit maak de riemen dan vast aan de bovenkant. Let er op goed op dat de riem niet te strak zit. Hierdoor wordt de bloedsomloop belemmerd. Ook wanneer je voet opzwelt, verkleurt, of verdoofd aanvoelt dan betekent dit dat de scheenbeschermer te strak zit. In sommige gevallen is het nog nodig om de scheenbeschermers extra vast te zetten met een stukje tape. Wanneer alles op goed en stevig op zijn plek zit dan kan je een beschermende sok eroverheen aan doen. Hierdoor blijven de beschermers nog beter op hun plek zitten.

Hoe bepaal je de maat van scheenbeschermers?

Scheenbeschermers zijn er in verschillende soorten en ook in verschillende maten. Over het algemeen zijn de maten die worden aangehouden: s, m, l, en xl. Wat vooral belangrijk is bij het bepalen van de juiste maat, is de lengte. Ook de omvang van je benen is heel belangrijk. Grotere scheenbeschermers zijn over het algemeen ook vaak wat breder waardoor ze ook om bredere kuiten en benen zullen passen. Een handig hulpmiddel om ze op de juiste plek te houden zijn sokophouders.

Scheenbeschermers wassen

Vanuit hygiënisch oogpunt is het natuurlijk erg belangrijk dat je je scheenbeschermers goed droog houdt. Het is ontzettend belangrijk dat je goed de was instructies opvolgt die in het etiket te vinden zijn. Staat er in het etiket dat er geen restricties zijn? Volg dan de volgende stappen op. Scheenbeschermers wassen kun je doen met water en zeep. Wanneer je ze niet vaak gebruikt dan hoeven ze natuurlijk ook niet heel veel gewassen te worden. Was ze zeker een keer per maand bij regelmatig gebruik. Laat ze vervolgens buiten drogen. Ontstaan er na het wassen vrij snel weer nare geurtjes? Dit is eenvoudig te verhelpen door wat zuiveringszout in de beschermers te strooien. Dit houdt ze langer fris. Controleer je scheenbeschermers ook regelmatig op beschadigingen of scheurtjes. Ze bieden minder bescherming wanneer er scheuren ontstaan, maar kunnen ook zorgen voor verwondingen aan je been. Hou dit dus goed in de gaten.

Aanbevolen producten

  • Nieuw!
    -10%

    Stanno Dazzle Scheenbeschermers

    Beschikbare maten:XS, M, L,
    22,45
    Opties selecteren