Achtergrond van de Keepershandschoen

Keepershandschoenen.nl, dé expert op het gebied van het belangrijkste stuk gereedschap van de doelman!
De keepershandschoenen uit het assortiment van Keepershandschoenen.nl zijn voorzien van een latex foamlaag – het gedeelte aan de palmzijde van de hand waar de bal mee gevangen wordt.
De foamlaag zal bij het eerste gebruik al slijtage (kunnen) vertonen, desondanks zal de handschoen zijn grip behouden. Snelle slijtage komt vooral voor aan het begin en het einde van het seizoen als de velden erg hard en droog zijn. Probeer daarom overmatig contact van de foamlaag met de grond zoveel mogelijk te voorkomen.

Jeugdige keepers zullen vaak anders omgaan met de keepershandschoenen dan volwassen keepers. Tegen de doelpaal aanhangen of leunen en in de netten hangen zijn vaak geziene gebeurtenissen bij de juniorkeepers. Het materiaal gebruikt op keepershandschoenen is hier niet tegen bestand. Hieronder is een voorbeeld van een handschoen die we terugkregen na 1 training. Helaas wordt er geen garantie gegeven op latex-slijtage. De grip op dit model is nog volledig van kracht en zal pas verminderen op het moment dat de foamlaag (vaak 3 tot 4 mm dik) bijna versleten is.

Om overmatige slijtage te voorkomen en om de levensduur van de handschoenen te verlengen sturen wij bij iedere bestelling een gebruiksvoorschriftenkaart. Ons advies: volg de instructies zo goed mogelijk op!