The One Glove

the one glove logoThe One Glove company is in 2004 opgericht in Engeland en begon met diverse onderzoeken op het gebied van de structuren, materialen en vereisten van moderne keepershandschoenen. Op basis van deze onderzoeken concludeerden de onderzoekers van The One Glove dat er behoefte was aan een betaalbare keepershandschoen die alle posititieve kwaliteiten van de A-merken, zoals kwaliteit, pasvorm en comfort, heeft zonder het prijskaartje dat bij een A-merk hoort. Iedere keeper wil een paar keepershandschoenen met topgrip maar de handschoenen moeten vaak vervangen worden en met de hoog geprijsde keepershandschoenen is dat in de visie van The One Glove niet haalbaar.

Het is de missie van The One Glove Company geworden om een top handschoen te maken die iedere keeper kan betalen. De standaard van keepers is hoog dus het is een ware uitdaging voor ze geworden, maar het resultaat mag er wezen. Door de handschoenen regelmatig te testen met behulp van ervaren keepers en keeperstrainers is de kwaliteit ook in de praktijk bewezen. 

 

the one glove novaThe One Glove Profkeepers

Op dit moment zijn er meer dan 30 profkeepers in Engeland die hun vertrouwen leggen in de handschoenen van The One Glove. Ook meerdere top keeperstrainers bij profclubs hebben de keuze gemaakt voor The One Glove keepershandschoenen. Dit geeft aan dat de kwaliteit van de handschoenen van topkwaliteit zijn, maar The One Glove wil niet stoppen bij profkeepers, ze willen juist handschoenen voor jou en mij voor een betaalbare prijs maken! Om er zeker van te zijn dat je dezelfde topkwaliteit krijgt als de profkeepers gebruikt The One Glove exact dezelfde handschoenen aan als ook door professionele keepers worden gebruikt. Zo wil The One Glove garanderen dat je altijd een kwaliteit keepershandschoen aanschaft.

 

The One Glove Nova Blaze

Een topmodel van The One Glove is de Nova. De One Glove Nova Blaze heeft voor de grote doorbraak van The One Glove company in Engeland gezorgt. Het is de handschoen die ze in haar missie voor ogen heeft, betaalba erg groot vangoppervlaktear en van professionele kwaliteit. In de Nova wordt er gebruik gemaakt van een speciale techniek, genaamd de “Hyla”. Deze Hyla techniek zorgt voor een hybride palm, waarbij een platte hand gecombineerd wordt met naadloze rollfingers. Dit zorgt voor een groot vangoppervlakte en optimaal comfort. De recensies over de Nova noemen dan ook vaak de combinatie tussen de grip van het Duitse contact latex en het geweldige draagcomfort. 

Door de uitsnede van de handschoen staan de vingers al in een vangklare positie. Dit helpt de keeper de bal beter te controleren en geeft een vergrote kans om de bal te vangen. Een echte wedstrijdhandschoen. 

Het foam op de Nova bestaat uit twee lagen. Een laat 4mm Duits contact latex voor optimale grip en 4mm extra latex dempinglaag. Om te helpen bij het stompen zijn er geïntegreerde shock-absorberende rubberen segmeten aangebracht op de bovenkant van de handschoen. Om de Nova flexibel te houden is er gebruik gemaakt van flexi-sneetjes in de handschoen waardoor je hand zich natuurlijk en flexibel kan bewegen. Dit verminderd stress op de handen. De sluiting van de handschoen is een extra brede bandagesluiting voor optimaal gemak en comfort bij het aantrekken en dragen van de handschoen.

The One Glove Nova wordt onder andere Bartosz Bialkowski van Ipswich Town gedragen.